ANNONS

Tyresöbo köpte sex av 14-åringar

De två flickorna hade bestämt sig för att börja sälja sex.

Men snart mådde de dåligt och kontaktade socialtjänsten. Nyligen dömdes en av kunderna, en 25-årig Tyresöbo, i tingsrätten.
ANNONS

En av de två flickorna kom under vintern 2009 i kontakt med en man från Vaxholm. De träffades via bekanta och efter sms-konversationer och chatt via internet kom de överens om att han skulle köpa sex av henne. Betalningen bestod av en flaska alkohol och två paket cigaretter.

Den 14-åriga flickan och en jämnårig kamrat till henne bestämde sig därefter för att börja sälja sex tillsammans.

Pengarna skulle de använda till kläder, droger och alkohol.

Genom en sida på internet fick de kontakt med kunder, bland annat en, 25-årig man från Tyresö. Han tog med sig flickorna till en kontorslokal i Hässelby där han genomförde sexuella handlingar och betalade 1 000 kronor.

Efteråt kände flickorna sig kränkta och mådde dåligt och beslöt sig för att ta kontakt med socialtjänsten eftersom de kände att situationen hade spårat ur. Polisen kunde senare hitta flickornas kunder via bland annat sms-trafik.

Samtliga män som nu har dömts har förnekat att de vetat att flickorna endast var 14 år gamla.

Av utredningen framgår det dock att flickorna inte försökt dölja hur gamla de är. De hade bland annat skrivit ut sin ålder på nätsajten.

Solna tingsrätt anser dock inte att två av männen, däribland Tyresöbon, med säkerhet haft vetskap, eller någon önskan, att umgås med flickorna på grund av att de är minderåriga.

Därför döms de inte till våldtäkt av barn som åklagaren yrkade på utan till villkorlig dom och dagsböter för köp av sex av barn. De ska också sammanlagt betala 25 000 kronor i skadestånd till flickorna.

ANNONS

Solna tingsrätt anser dock att en av männen har varit medveten om hur gamla flickorna var. Därför döms han, förutom köp av sex av barn, även för sexuellt utnyttjande av barn.

Straffet blir åtta månaders fängelse och han får även betala skadestånd till flickorna på 55 000 kronor.