Välj ditt område
Svea hovrätt skärpte straffet till tre års fängelse.
Svea hovrätt skärpte straffet till tre års fängelse.

Tyresöbo sköt man i benet – döms till tre års fängelse

Nyheter En avbruten bilaffär gjorde Tyresöbon så rasande att han sköt en 18-årig man i benet.

Nu döms han till tre års fängelse, efter att hovrätten skärpt domen.

Den 24-årige mannen som greps för skjutningen i Fagersjö tidigare i år döms nu till 3 års fängelse, för bland annat grov misshandel, efter att hovrätten skärpt tingsrättens dom.

Det var den 13 januari i år som ett vittne såg två bilar svänga upp intill varandra på en vändplan på Vildansvägen i Fagersjö. Fyra till fem män klev ur den ena bilen och gick fram till de två männen i den andra bilen.

Vittnet lämnade platsen och såg inget mer. Men en stund senare fick polisen in larm om skottlossning och på platsen påträffades en 18-årig söderortsbo skottskadad. Bilen med de fyra till fem männen hade lämnat platsen. 18-åringen hade blivit skjuten i benet och fördes till sjukhus.

Ett par timmar senare greps fyra misstänkta personer i en bil. En av dem var den nu dömda 24-åringen. I bilen låg även den skottskadade mannens mobiltelefon. Skjuthandsprover visar, enligt domen, att gärningsmannen höll i vapnet när det avlossades. En husrannsakan gjordes även i den bostad på Tyresö som gärningsmannen bodde i vid tillfället.

Bakgrunden till att 18-åringen sköts var, enligt domen, en planerad bilaffär som inte blev av. 18-åringen skulle hjälpa gärningsmannen att få igenom affären men det blev inget och det gjorde 24-åringen rasande så han sökte upp 18-åringen, på vändplanen i Fagersjö, och sköt honom i benet.

Tingsrätten dömde först mannen till fängelse i två år och sex månader, men nu skärper alltså hovrätten domen med en påföljd på tre års fängelse.

24-åringen döms för grov misshandel, grovt vapenbrott, olovlig körning, brott mot knivlagen samt narkotikabrott.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

Livsstil

De gick i flickskola på Söder på femtiotalet

Nyheter

Visst blev det dubbla guld för Art Kosol!