ANNONS

Tyresöbo sköt man i benet – döms till tre års fängelse

Svea hovrätt skärpte straffet till tre års fängelse.
Svea hovrätt skärpte straffet till tre års fängelse.
En avbruten bilaffär gjorde Tyresöbon så rasande att han sköt en 18-årig man i benet.

Nu döms han till tre års fängelse, efter att hovrätten skärpt domen.
ANNONS

Den 24-årige mannen som greps för skjutningen i Fagersjö tidigare i år döms nu till 3 års fängelse, för bland annat grov misshandel, efter att hovrätten skärpt tingsrättens dom.

Det var den 13 januari i år som ett vittne såg två bilar svänga upp intill varandra på en vändplan på Vildansvägen i Fagersjö. Fyra till fem män klev ur den ena bilen och gick fram till de två männen i den andra bilen.

Vittnet lämnade platsen och såg inget mer. Men en stund senare fick polisen in larm om skottlossning och på platsen påträffades en 18-årig söderortsbo skottskadad. Bilen med de fyra till fem männen hade lämnat platsen. 18-åringen hade blivit skjuten i benet och fördes till sjukhus.

Ett par timmar senare greps fyra misstänkta personer i en bil. En av dem var den nu dömda 24-åringen. I bilen låg även den skottskadade mannens mobiltelefon. Skjuthandsprover visar, enligt domen, att gärningsmannen höll i vapnet när det avlossades. En husrannsakan gjordes även i den bostad på Tyresö som gärningsmannen bodde i vid tillfället.

Bakgrunden till att 18-åringen sköts var, enligt domen, en planerad bilaffär som inte blev av. 18-åringen skulle hjälpa gärningsmannen att få igenom affären men det blev inget och det gjorde 24-åringen rasande så han sökte upp 18-åringen, på vändplanen i Fagersjö, och sköt honom i benet.

Tingsrätten dömde först mannen till fängelse i två år och sex månader, men nu skärper alltså hovrätten domen med en påföljd på tre års fängelse.

24-åringen döms för grov misshandel, grovt vapenbrott, olovlig körning, brott mot knivlagen samt narkotikabrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.