ANNONS

Tyresöfotograf tog årets bästa bild

Young inside - Jenny Puronne
Young inside - Jenny Puronne
Bilden lyckas fånga känslan hos en människa som har blivit äldre, men inte känner sig gammal. "Young inside" heter bilden som blev årets porträtt under SM. Fotografen bakom bilden är från Tyresö och heter Jenny Puronne.
ANNONS

Nyligen korades vinnaren av porträtt-SM i Lund. Bland de som tävlade fanns en fotograf från Tyresö – Jenny Puronne. Hon arbetar som porträttfotograf i Slottstudion i Tyresö till vardags.

Hon hade med flera bilder i tävlingen, men den som uppmärksammades mest och som blev korad till årets porträtt var bilden på snart 99-åriga Elsa från Tyresö. På bilden har Jenny Puronne lagt in en bild på Elsas barnbarn Carola som får representera hennes yngre jag.

Fångar känslan inuti

– Det känns helt fantastiskt, eftersom att jag har jobbat med det här hela våren. Det visar att det lönar sig att arbeta hårt och tänka utanför boxen, säger Jenny Puronne.

Vad är det som är speciellt med just den här bilden?

– Den lyckas fånga hur vi känner oss på insidan. Även om vi åldras på utsidan så känner de flesta av oss inte att vi åldras på samma sätt på insidan. Många av de människor som jag fotograferar känner inte alls igen sig när de ser bilderna. De ser sig själva fortfarande som unga, eftersom det är så det känns inuti.

Juryn: ”Tävla internationellt”

Under porträtt-SM tävlade fotografer i flera olika genrer, där porträttdelen som Jenny Puronne vann är den tyngsta kategorin. Totalt i SM slutade hon på en andra plats när resultaten från alla kategorier hade lagts ihop.

Reaktionerna på vinnarbilden har varit långt över förväntan, berättar Jenny Puronne.

– Jag tror jag aldrig har varit med om att så många har ”gillat” och delat en bild som jag har lagt upp på sociala medier förr. Dessutom fick jag fin kritik från juryn där en av jurymedlemmarna, som är engelsman, tyckte att den var så bra att jag borde tävla med den internationellt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.