ANNONS

Tyresökock död i våldsam krasch

Stjärnkocken Magnus Lindgren dog i en trafikolycka förra måndagen.

– Vi känner oss tomma, säger pappa Calle Lindgren.
ANNONS

Magnus Lindgren hade slutat på den världskända restaurangen The Fat Duck utanför London, där han under sina sju år avancerat till biträdande kökschef.

Men för att överraska ägaren, den kände krögaren Heston Blumenthal, bjöd de före detta kollegerna med Magnus att jobba med ett pr-uppdrag i Hong-Kong.

– De hade haft en jättetrevlig vecka med Heston. Magnus och hans brittiske kollega skulle bara ut och handla lite innan de skulle åka hem, berättar Calle Lindgren, Magnus pappa.

Det var då den tragiska olyckan inträffade. Stjärnkockarnas taxi kolliderade med en dubbeldeckare och de två passagerarna och föraren omkom.

Senare samma dag fick Magnus pappa, mamma och två bröder ta emot dödsbudet från polisen.

När Magnus Lindgren var yngre spelade han hockey i Hanvikens SK. Som liten kille gick han i Hanvikens skola och senare i idrottsklass på Nyboda skola. Efter nian bestämde han sig för att bli kock och började på hotell- och restaurangutbildningen i Åre. Så småningom tog han sig till London och kom in på The Fat Duck, en av världens mest ansedda restauranger med tre stjärnor i Guide Michelin – något som bara ett 15-tal restauranger i världen har.

– Vi har alla varit där och njutit av hans matlagningskonster. Det var fantastiskt och en riktig upplevelse, säger Calle Lindgren.

För ungefär ett år sedan bestämde sig Magnus för att flytta hem igen och i ett halvår bodde han hos sin pappa ute på Brevik. Han hade just köpt en lägenhet på Södermalm och startat en egen konsultfirma för att hjälpa restaurangerna i Stockholm att bli bättre.

– Han hade sådan fruktansvärd otur och vi känner oss så maktlösa och tomma, säger Calle Lindgren.

ANNONS

Magnus Lindgren när han firade sin 30-årsdag.

foto: privat