Tyresömoderat tar AKB:s parti

Fredrik Saweståhl (M) och AKB
Fredrik Saweståhl (M) stöttar sin partiledare.
Flera moderata kommunalråd i Stockholms län riktar skarp kritik mot partiledaren Anna Kinberg Batra. Men Tyresös moderatledare stöttar henne.

Missnöjet mot moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra växer efter låga siffror i flera opinionsundersökningar. Nu har både Solnas kommunalråd Pehr Granfalk (M) och Danderyds kommunordförande, Olle reichenberg (M) riktat skarp kritik mot henne.

M-krisen: ”Majoritet saknar förtroende”

Men kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, moderaten Fredrik Saweståhl stöttar sin partiledare – och är besviken på sina partikollegor.

– Jag är besviken, det här är verkligen inte bra hanterat, säger han.

”Vi är alla vuxna”

Fredrik Saweståhl anser att det är att skjuta sig själv i foten att öppet kritisera partiledaren.

– Varje dag vi ägnar åt den här typen av okonstruktivt bråkande gör att det blir svårare att komma igen. Vi är alla vuxna nog för att förstå det.

”Blodigt”

Själv kommer han inte att ställa sig bakom ett avgångskrav. Han tror inte heller att det kommer att bli aktuellt på partistämman om sex veckor. Än så länge finns frågan inte ens på agendan.

– Det är bara om Anna skulle välja att kasta in handduken som det kan komma upp. Hon lär inte göra det. Ska ni tvinga henne till det så kommer ni att skada detta parti på ett riktigt blodigt sätt, säger Fredrik Saweståhl riktat till sina partikollegor.