ANNONS

De är Tyresös coronahjältar – handlar åt äldre

Coronahjältar i HanCoronahjältar i Haninge och Tyresö. Fr.v. Alexandra Göransson och Rebecka Wahlström som startade Coronahjälpen. Corona Stötta Haninge Stötta Tyresöinge och Tyresö Fr.v. Alexandra Göransson och Rebecka Wahlström som startade Coronahjälpen. Corona Stötta Haninge Stötta Tyresö
Alexandra Göransson och Rebecka Wahlström har dragit igång Coronahjälpen Tyresö/Haninge.
I tuffa tider krävs att vi ställer upp för varandra. Rebecka Wahlström och Alexandra Göransson har startat Coronahjälpen Tyresö/Haninge som hjälper äldre i Tyresö att handla i coronavirusets framfart. De är Tyresös egna coronahjältar.
ANNONS

Många blir drabbade av coronavirusets framfart.

Blir man sjuk väntar i bästa fall några veckors isolering, något som kan vara nog så svårt.

Värst drabbade blir personer i riskgrupperna, alltså äldre och redan sjuka personer.

På sociala medier har initiativ höjts den sista veckan för att hjälpa de i Tyresö som kommer att drabbas hårdast.

Några av dem som tagit det längst är Alexandra Göransson, 27, och Rebecka Wahlström, 20 som grundat Facebook-gruppen Coronahjälpen Tyresö/Haninge för både folk som vill hjälpa till och behöver hjälp.

– De som vill ha hjälp hör av sig till oss på Facebook eller via telefon och berättar vad de behöver hjälp med så hjälper vi till. Alla ärenden redovisas med kvitton så ingen blir lurad. Över 200 personer har gått med i gruppen, säger Rebecka Wahlström.

Coronahjältar i Haninge och Tyresö. Rebecka Wahlström som tillsammans med Alexandra Göransson startade Coronahjälpen. Corona Stötta Haninge Stötta Tyresö

Rebecka Wahlström har startat Coronahjälpen Tyresö/Haninge tillsammans med Alexandra Göransson (bakom). Foto: Stefan Källstigen.

– Vi som stöttar jobbar helt ideellt och har även kontakt med Svenska kyrkan och pingstkyrkan. Både jag och Alexandra har flera jobb vid sidan av, men vi gör detta på eftermiddagar och kvällar, och andra i gruppen täcker upp på dagtid.

ANNONS

Behöver ni hjälp och inte har Facebook, så nås Alexandra och Rebecka på numren nedan:

Alexandra Göranssons telefonnummer: 073-879 95 92
Rebecka Wahlströms telefonnummer: 072-222 57 49

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.