Tyresös första flexibla förskola öppnar

Förskolan Stimmet kan vara en lösning för de föräldrar som går till jobbet extra tidigt.
Förskolan Stimmet kan vara en lösning för de föräldrar som går till jobbet extra tidigt.
Stimmets förskola blir först med att hålla öppet sena kvällar och tidiga morgnar.
”Väldigt bra! Speciellt när man har äldre barn med som går på Stimmets skola”, skriver en förälder om beskedet på Facebook.

Småbarnsföräldrar som börjar jobba tidigt eller slutar sent på kvällen kan ha skäl till jubel. Från och med i april finns Stimmets förskola på Forellvägen, där barn har möjlighet att vara från 05:00 på morgonen och så sent som 22:00.

Anna Steele var tidigare vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och är gruppledare för Liberalerna i Tyresö. Hon menar att frågan om längre öppettider på förskolor är en som hon länge kämpat för.

– Jag är fantastiskt glad över det här. Jag vet föräldrar som hänger på låset när förskolan öppnar eller behöver be andra om hjälp för att de måste till sina jobb, förhoppningsvis underlättar det här livspusslet för dem, säger hon.

Funderingar på Facebook

Ett par läsare har kommenterat på Facebook och undrat om det inte kan bidra till att barn behöver vara på förskolan längre än tidigare.

– Inte alls, tror jag. Om man börjar väldigt tidigt, som många gör inom till exempel byggbranschen, så slutar man ju också tidigare och kan hämta då. Jag ser inte att det här kan vara dåligt på något sätt, säger Anna Steele.

Hon är inte säker på hur det kommer gå till just på Stimmets förskola, men förutsätter att bemötandet av de som kommer allra tidigast kommer att anpassas efter barnens behov – så att de kan välja mellan pedagogiska lekar, frukost eller att vila tills resten av barnen har anlänt.

kommunens hemsida går det att ansöka om plats på förskolan.


Mer om Tyresö:

Tyresöbo dömd – odlade cannabis i trädgården

TT:s damlag följde herrarna nedåt