Tyresös kommunsajt utsedd till den bästa i Sverige

Tyresö kommunsajt
Kommunens nya hemsida lanserades för ett år sedan.
Tyresö kommunsajt prisas som den bästa i Sverige.
"Ett lysande exempel på den nya generationers svenska kommunsajter", står det i motiveringen.

Det är IDG.se som årligen utser de bästa sajterna i olika kategorier. I år prisas Tyresö som den bästa kommunen på nätet.

Tyresö kommuns helt nya responsiva sajt är ett lysande exempel på den nya generationen svenska kommunsajter, står det bland annat i motiveringen.

Den lyfter till exempel upp att startsidan är lättillgänglig med ett fokus på e-tjänster och att det finns en chattfunktion.

Fyller ett år

Den nya sajten lanserades mars 2018.

– Det är väldigt roligt att få ett sådant erkännande. Det betyder mycket. Vi har jobbat hårt och intensivt med att ta fram webbplatsen, säger Eva Tinnerholm, sajtansvarig.

Vad har varit viktigt för er?

– Att renodla, förenkla och modernisera har varit nyckelorden och ha fokus på servicen till medborgarna.

Hon tar några exempel:

– Vi har till exempel skrivit om texter så att de blir enklare och kortare och arbetat med att sajten ska fungera bra i mobilen. Vi har lyft upp välbesökta sidor och populära länkar och minskat nyhetsfokuset till förmån för servicen till medborgarna.

Sajten kommer att fortsätta att förändras.

– Vi slår oss inte till ro med detta. En webbplats är aldrig färdig. Nu jobbar vi till exempel med tillgängligheten så att webbplatsen ska fungera för alla oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte.

Vilken sajt som koras till Sveriges bästa – oavsett kategori – avslöjas den 18 mars.