ANNONS

Tyresösångare spelar känslig isprinsessa

Åsa Thyllman, Turandot
Åsa Thyllman har titelrollen som Turandot på Folkoperan.
Åsa Thyllman, Turandot
Markus Schwartz (Timur), Åsa Thyllman (Turandot) Kaj Hagstrand (kör)
Turandot
Kjetil Støa (Calaf), Åsa Thyllman (Turandot)
Fram till den 26 november spelas Turandot på Folkoperan i Stockholm. I titelrollen kan man se en Tyresöbo – Åsa Thyllman.
ANNONS

Rollen som isprinsessan Turandot är en mycket prestigefylld roll som har tolkats på många olika sätt genom åren.

– På Folkoperan är det speciellt. Turandot har så mycket känslor och det visar den här föreställningen, säger Åsa Thyllman och fortsätter.

– Ofta gestaltas Turandot enbart som en isprinsessa, helt känslokall. Men här får man se att hon är väldigt skör bakom den hårda fasaden och att hon har starka känslor och rädslor.

Alla dras till Turandot

I berättelsen om Turandot dras alla män till henne och försöker att vinna hennes kärlek genom att svara rätt på tre gåtor. Alla som försöker misslyckas och döms därmed till döden.

Tills en dag då en prins kommer som svarar rätt på gåtorna. Det blir starten på en kärlekshistoria fylld med spänning, död och uppoffring.

Krävande roll

Åsa Thyllman har en gedigen bakgrund som operasångare och har bland annat uppträtt på Göteborgsoperan och Kungliga operan förut. Men det är första gången som hon har huvudrollen.

– Det är väldigt speciellt för mig att spela Turandot, eftersom det är första gången som jag har huvudrollen. Det är dessutom en prestigefylld roll, eftersom den är så svår, säger Åsa Thyllman.

ANNONS

Rollen kräver så mycket av sångaren att Åsa Thyllman bara spelar varannan dag, så rösten hinner att vila. När hon vilar tar AnnLouice Lögdlund på sig Turandot-dräkten.

Spott flyger

I onsdags hade Åsa Thyllman premiär som Turandot och hon möttes av stående ovationer från publiken efter sitt framträdande.

– Viss var det lite premiärnerver, men det ska det vara också. Men jag är supernöjd med premiären! säger Åsa Thyllman.

Hur är det att spela på Folkoperan?

– Det blir väldigt intimt, eftersom det är en så liten lokal. Jag kan faktiskt ta på publiken och publiken kommer märka att det flyger spott och annat under föreställningen, säger Åsa Thyllman med ett skratt.

Om man vill se just Åsa Thyllman som Turandot ska man se föreställningen på ett udda datum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.