Tyresöspelet är tillbaka efter två års uppehåll

Tyresöspelet 2016
Såhär såg det ut när Tyresöspelet sattes upp 2016.
Efter ett par års uppehåll är Tyresöspelet tillbaka. Den 15 mars är det premiär – också denna gång i Bollmoradalens kyrka.

– Det ska bli väldigt väldigt roligt att sätta upp Tyresöspelet igen. Vi gör ju det här på vår fritid för att det är kul. Det blir en gemensam glädje. Och det är storslaget, häftigt och mäktigt! säger Christina Storfeldt, ordförande i Tyresö teaterförening.

Det musikaliska krönikespelet sattes upp första gången 1985. Nu blir det tionde upplagan. Liksom förra gången – 2016 – kommer Tyresöspelet att spela i Bollmoradalens kyrkan.

– Det är en jättefördel att inte vara väderberoende som vi var vid slottet. Dessutom kommer musiken och texterna fram på ett annat sätt när ljudet studsar i kyrkan, säger Christina.

Tyresöspelet

Lena Lyckman, Håkan Lundgren och Christina Storfeldt som några av karaktärerna. Foto: Privat

Repetitionerna pågår för fullt inför premiären den 15 mars. Nästan hundra personer är engagerade i årets spel.

 Det är storslaget, häftigt och mäktigt!

Som vanligt lyfter spelet fram kommunens historia från 1600-talet fram till i dag, med mycket sång dans och musik.

Besökarna får möta personer som på olika sätt har format Tyresö, som Maria Sofia De la Gardie, prins Eugen, markis Claes Lagergren och inte minst kommunalrådet Gunnar Gyllnert.

Första gången utan Sven

Det är första gången Tyresöspelet sätts upp utan Sven Lionell, som gick bort för ungefär två år sedan. När Mitt i Tyresö pratade med honom inför förra uppsättningen av Tyresöspelet – 2016 – sa han:

– Det är väldigt roligt att sätta upp spelet igen. Vi är några stycken som har varit med sedan start och aldrig trodde väl vi att vi mer än 30 år senare fortfarande skulle sätta upp den. Det har visat sig att berättelsen håller.

Fyra föreställningar kommer att ges i år med start den 15 mars. Biljetterna kostar i år 50 kronor. Spelet kommer att inleda Tyresö församlings kulturfestival.