Tyresövallen öde efter stjärnflykten

Tyresö FF:s allsvenska damlag i fotboll finns inte mer. Ett lag med liknande lyskraft lär aldrig ses i kommunen igen.

Tyresö FF:s damlag, som drivs av Tyresö Fotboll AB, har med omedelbar verkan dragit sig ur fotbollsallsvenskan. Skuldberget innebar att man inte hade råd att betala spelarnas löner, och många har därför lämnat laget.

– Men vi kommer att med oförminskad kraft fortsätta satsningen på utbildning av barn, ungdomar och ledare, samt på föreningens två A-lag, säger Jimi Törnberg, tf klubbdirektör.

Damlaget har inte tillräckligt med spelare för att fortsätta säsongen. Lagets resultat stryks och den allsvenska tabellen har räknats om.

Strålglansen över det stjärnspäckade laget spred sig även över kommunen. Tyresö var ett namn på mångas läppar på grund av framgångarna på fotbollsplanen med allsvenskt guld och andraplatsen i Champions League som höjdpunkter.

Nu talas det förvisso fortfarande om Tyresö, men inte i positiva termer.

– Det är klart att hela den här historien inte är bra PR för kommunen, säger Dick Bengtson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Men folk är nog medvetna om att damlaget och föreningen Tyresö FF är två olika saker. Föreningen är stor och stark med många ungdomar och ledare.

Tyresö Fotboll AB har en skuld till kommunen för planhyror.

– Men vi är inte bland de största fordringsägarna.

Bengtson säger att kommunen agerat rakt och konsekvent mot Tyresö Fotboll AB.

– Vi sa nej när bolaget ville ha pengar av kommunen. Det finns inte på min karta att pengar ska användas till elitverksamhet för vuxna i stället för ungdomar.

HSK vann lätt mot tabelltvåan domare blir tränare i tyresö trollbäcken IBK

FOTBOLL Hanvikens SK:s herrar svarade för en stark insats i lördagens hemmamatch mot Boo FF som är tabelltvåa i division 5 mellersta. HSK vann med 3–1 (0–0). 1–0 kom efter självmål i den 52:a minuten. Tio minuter senare spädde Christopher Lundin på till 2–0, och sex minuter före ordinarie matchslut satte Robin Falk 3–0. Boo tilläts reducera strax före slutsignalen.

På torsdag har tabellfyran Hanviken hemmamatch mot nästjumbon Saltsjöbaden.

INNEBANDY Tyresö Trollbäcken IBK:s damlag är tillbaka i division 1. Laget har fått en ny tränare. Daniel Kölbom, 30-årig Tyresöbo, ska dela på jobbet med Claes Pettersson. Kölbom tränade även TT:s damer säsongen 2007/2008 i division 2.

Han är utbildad målvaktstränare, teknikinstruktör på Svenska innebandyakademin, och även domare.

– Jag har dömt i två och en halv säsong och lyckats gå från klass 1 till klass 4 på tre år, säger Kölbom till TT:s hemsida.

Det är klart att hela den här soppan inte är bra PR för kommunen.