ANNONS

Tyrestas kafé flyttar in i paviljonger

Kaféet flyttar nu till tillfälliga paviljonger, precis intill, i slutet av januari. Där ska kaféet vara i 1,5 år. Foto: Läsarbild/privat
Kaféet flyttar nu till tillfälliga paviljonger, precis intill, i slutet av januari. Där ska kaféet vara i 1,5 år. Foto: Läsarbild/privat
Upprustningen av Tyresta gör att Tyresta bys kafé måste flytta ut i tillfälliga paviljonger – där blir det kvar i minst ett och ett halvt år.

– Vi måste åtgärda fuktskadorna, säger Tyrestachefen Per Wallsten.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att Naturvårdsverket satsar 30 miljoner på att rusta upp Tyresta nationalpark. Rödkullor, håriga Linderödsgrisar, Roslags- och Gotlandsfår, höns och ankor har hämtats in till det nya visningsjordbruket, och entrén och parkeringen har fått ett lyft.

Nu ska även gamla kaféet i Tyresta by rustas.

1950-talskaféet flyttar in i tillfälliga paviljonger intill, där det får stanna i minst ett och ett halvt år. Förra veckan kom modulerna på plats och i slutet av januari sker flytten.

– Vi har tidigare diskuterat en helt ny kafébyggnad men av flera skäl gått tillbaka till att behålla värdena på gården. Golvet behöver rivas upp och köket tas bort. Men det finns fördelar med att behålla gamla kafégården. PÅ grund av läget och sin historia så är det lite hjärtat i Tyresta by, säger Per Wallsten.

Det kommer även att bli nya toaletter på gården, och dessutom rustas gårdsplanen.

– Det är viktigt för många besökare som kommit hit länge att karaktären på gården behålls. Det är definitivt värt att inte kunna vara i den gamla kaféanläggningen i avvaktan på ett bättre fungerande kafé, säger Per Wallsten.

Den gamla Dahlgrensgården mittemot kaféet har rustats upp så att besökare ska kunna sitta därinne och fika.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.