Tyst minut för avliden brandman

Brandmän och poliser samlades vid Täby brandstation för en tyst minut i dag.
Brandmän och poliser samlades vid Täby brandstation för en tyst minut i dag.
Brandstationer runt om i Stockholms län höll i dag en tyst minut.

En minut för att hedra den kollega som avled i går efter en olycka nära Sigtuna.

Brandmannen, som tillhörde Brandkåren Attunda, var ute på en singelolycka vid Norrsundavägen i Rosersberg när han blev påkörd av en bilist.

Brandmannen fördes efter olyckan med ambulanshelikopter till sjukhus. Händelsen inträffade på måndagsmorgonen och i går, tisdag, meddelade Karolinska universitetssjukhuset att brandmannen hade avlidit av sina skador.

Flera brandstationer runt om i Stockholms län har i dag hållit en tyst minut för att hedra brandmannen.

– Räddningstjänstfamiljen är liten och det som präglar oss i dag är en stor sorg och sympati över det som har hänt, säger Veronica Sandström, kommunikationschef på Storstockholms brandförsvar.

Storstockholms brandförsvar har under dagen flaggat på halvstång och hade klockan 12.00 i dag en tyst minut på stationerna runt om i länet.

– Det känns tragiskt att det ska behöva hända. Man åker ut för att hjälpa och så råkar personalen själva illa ut, säger Ronald Bengtsson, Täby brandstations enhetschef.

Vid brandstationen i Täby hade brandmän och poliser från kommunen samlats för den tysta minuten.

– Det kändes bra att vi var med, även om vi inte har samma arbetsgivare så jobbar vi ju tätt ihop, särskilt vid trafikolyckor, säger Boxiao Pan, polisassistent vid utryckningen i Täby.

På sin Facebooksida skriver lokalpolisen i Täby: ”Tankar går främst till brandmannens anhöriga.

Vi vill passa på att uppmuntra allmänheten att tänka en gång extra då de ser blåljus och/eller varningsblinkers på vägarna.