Udden kan bli din – för 10 miljoner

Vill du leva som en kung? Nu kan du bli ägare till en hel skärgårdsudde, som en gång tillhörde ­Tyresö slott. Utgångspriset är 10,5 miljoner och än har ingen nappat.

Den nästan 60 hektar stora egendomen Fagerudd är Tyresö kommuns största fastighet. Med strandängar, ängsmarker och skog låter det som en dröm för naturälskare och jaktintresserade, men än så länge har ingen nappat. Bostadsannonsen har legat ute på Hemnet i 159 dagar.

– Vi har haft många spekulanter, men än har vi inte hittat rätt person att sälja till, säger Harald Ericsson, Wrede fastighetsmäkleri.

Han förklarar att många som köper fastigheter i den här prisklassen ofta vill ha ett större hus. Ute på udden finns i dag endast en 60 kvadratmeter stor jaktstuga, som byggdes på 30-talet, samt en liten lekstuga och utedass.

Marken runt jaktstugan klassas som naturreservat och därför finns det inga möjligheter att exploatera fastigheten, stycka av tomter eller bygga fler hus.

Däremot har länsstyrelsen precis beviljat ansökan att bygga om jaktstugan upp till 100 plus 40 kvadratmeter och installera en vattentoalett, så nu finns alla förutsättningar för åretruntboende på udden.

Vill man bjuda in alla sina vänner till udden finns även de möjligheterna. Nere vid vattnet finns nämligen en 180 kvadratmeter stor lada, med indragen el och vatten, som skulle kunna bli en jätte­lik partylada.