ANNONS

Ulfs trädgård blev publiksuccé

Ulf Anderssons japanska trädgård har blivit en riktig publikmagnet.

De senaste åren har hundratals trädgårdsintresserade vallfärdat till Fågelsången för att hitta lugnet i en oas av bambu och feng shui.
ANNONS

För två år sedan berättade Lokaltidningen Mitt i om den gömda trädgårdspärlan i centrala Sollentuna. Sedan dess har ryktet spridit sig, och de senaste åren har busslaster med besökare utforskat Ulf Anderssons japan-influerade trädgård.

– De blir lugna och vill inte gå hem, de vill bara sitta och vara, berättar Ulf när Mitt i kommer på återbesök.

Han tror att friden kommer ur enkelheten. Medan engelska trädgårdar tävlar om blomstrande färgprakt är den japanska traditionen mer återhållsam, menar Ulf. Själv tilltalas han mer av nyanser av grönt – och enstaka accentfärger som den japanska blodlönnen som accentueras mot en mörk träspaljé.

– I den japanska traditionen handlar det om att göra något stort på en liten yta.

Bland annat är det via arrangemanget Tusen Trädgårdar – där trädgårdsfantaster runt om i landet öppnar upp sina grindar – som folk fått upp ögonen för Ulfs verk. Även den egna bloggen lockar besökare, så sent som förra veckan hade han två visningar på förfrågan.

Och på sätt och vis fyller den samma funktion för honom själv.

Genom att ta klivet ut i trädgården kan Ulf resa till helt andra platser i sinnet. Det porlande vattnet, det mättade gröna lövverket och doften av rökelsen får tanken att sväva fritt.

– Då är jag inte längre i Sollentuna utan i Fjärran östern, säger Ulf.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.