ANNONS

Ulveus glad över bostäder i Ericssons kontor

Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus är delägare i byggnaderna.
Så här är The Brick-området vid Telefonplan tänkt att se ut.
Så här är The Brick-området tänkt att se ut.
Ny har bygget av The Brick startat – det nya bostadsområde som ska rymmas i Ericssons gamla huvudkontor, inte minst i den klassiska röda tegelbyggnaden mot E4.
Delägaren Björn Ulvaeus är mycket nöjd.
ANNONS

I den första etappen bygger man 345 av de 1 000 planerade bostäderna. Det blir bostadskvarter med influenser från New York och Berlin, ritade av White Arkitekter och Megaron Arkitekter.

– Bostäderna kommer sätta den nya delen av Telefonplan på kartan och verkligen understryka att Stockholm växer utanför tullarna och att detta är Stockholms nya creative district, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity AB.

ALM Equity AB äger fastigheten i hop med Björn Ulvaeus och hans bolag Kopparnäset.  Också han är entusiastisk över att bygget nu startar.

– Efter flera års arbete med detaljplanen får vi nu äntligen ägna oss åt den stimulerande uppgiften att ge den här anrika byggnaden och hela den södra delen av Telefonplan spännande, modernt och meningsfullt innehåll. Vi kallar området ”the Brick” och folk som bor där kommer aldrig vilja åka därifrån.” säger Björn Ulvaeus.

Planen är att de nya invånarna ska flytta in etappvis 2019–2020.

Entreprenör är Andersson Company Byggnads AB,