ANNONS

Nu ska ”sjön” under polisgaraget pumpas bort

En märklig syn möter den som lyfter på en lucka i garagegolvet.
En märklig syn möter den som lyfter på en lucka i garagegolvet.
Fastighetsägaren lovar nu att åtgärda de trasiga värmefläktarna i polisens fuktdrabbade garage i Vällingby. Dessutom ska man pumpa bort den stora vattensamling som upptäckts under garagets golv.
ANNONS

Som Mitt i tidigare rapporterat har polisen i Vällingby stora problem med fukt i sitt garage. Förutom att det gör arbetsmiljön där ohälsosam så blir utrustningen genomfuktig, och bilarna riskerar på sikt att ta skada. Dessutom har vatten trängt in i ett elrum.

En bidragande orsak till problemet tycks vara att de två värmefläktarna i garaget är ur funktion, och har varit det en längre tid. Varför kan inte Isabelle Arnborger, förvaltare på husets ägare Hemfosa Fastigheter, svara på.

”Vi kan inte konstatera varför eller när fläktarna slagit av men när vi fick informationen tog vi givetvis det vidare för åtgärd”, skriver hon i ett svar till Mitt i.

Polisens garage i Vällingby. Foto: Anders Göransson

Men det finns fler frågor kring garaget. Vid en undersökning upptäckte polisen till sin häpnad att det under en lucka i golvet finns en vidsträckt kammare fylld med halvmeterhögt stillastående vatten.

Isabelle Arnborger bekräftar vattenproblemet. Hon uppger att det är grundvatten som trängt in och att det är vanligt förekommande med byggnader under marknivå. Det påverkar inte klimatet i garaget, enligt henne.

”En pump har tidigare funnits men som vi upptäckt inte är i drift. Vi har därför tagit hjälp av en entreprenör som hjälper oss med installation av en ny pump för att pumpa bort vattnet under garaget som idag finns och även det grundvatten som eventuellt kommer in framöver”, skriver hon.

Vad gäller elrummet hänvisar hon till att det är polisen som uppfört det och ansvarar för att det följer alla myndighetskrav.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.