ANNONS

Under den stora eken i Dalen samlas yogasugna

Yoga utomhus i coronatider i Enskededalen. Initiativtagare och instruktör är Dalenbon Malin Rydesjö.
Nio personer hade samlats vid den stora eken i Dalen på tisdagen.
Yogainstruktören Malin Rydesjö ville få fler att röra på sig, i tider när många sitter hemma. Så hon startade upp yogaklasser i Dalen, där deltagarna får köra yoga med två meters avstånd till varandra.
ANNONS

I rådande coronatider sitter många hemma och arbetar. För att få ut folk i den friska luften så startade Dalenbon Malin Rydesjö yogaklasser, under den stora eken i Dalen.

– Många sitter nog hemma i sina bostäder nu och börjar känna sig ensamma. Rörelse är superviktigt för hälsan och det är jätteviktigt att få komma ut. Särskilt just nu, när många är oroliga över att bli sjuka eller över en osäker anställning.

Så härligt att träffa människor på riktigt

Malin Rydesjö, yogainstruktör

Yoga utomhus i coronatider i Enskededalen. Initiativtagare och instruktör är Dalenbon Malin Rydesjö.

Under eken i Dalen samlades på tisdagen en grupp på nio personer som fick stå med två meters mellanrum till varandra medan Malin Rydesjö instruerade de olika rörelserna. Klassen pågick i ungefär en halvtimme.

– Ord som lugn, tacksamhet, lycka och sorg dök upp. Och känslan att inte vilja gå därifrån. Så härligt att träffa människor på riktigt, säger Malin Rydesjö när Mitt i når henne efter klassen.

Hoppas på knytkalas

Fredagen den 3 april är det dags igen för yogaklassen, på samma plats. Yogan är kostnadsfri, alla över 12 år är välkomna och det enda som krävs av dig som deltagare är kläder efter väder.

– Längre fram när det blir lite varmare så vore det roligt med knytkalas efter yogan. Samtidigt som man rör på sig så får man lära känna sina grannar. Man blir ett community, säger Malin Rydesjö.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.