Det kan du göra under sportlovet i Järfälla

Sportlovet innebär att åka alpint för många.
Sportlovet innebär att åka alpint för många.
Nu är det inte långt kvar till årets sportlov. Mitt i Järfälla guidar dig till några av de bästa aktiviteter under veckan – fyra heta tips för de små, och fyra för hela familjen.

Aktiviteter för hela familjen

Skridskor

Passa på att åka skridskor. Kommunens två ishallar, Järfälla ishall och Kallhälls ishall, har öppet för allmänhetens åkning under veckan. På Järfälla ishall är det även skridskodisco på fredagen 1 mars. För exakta tider, besök kommunens hemsida.

Utförsåkning

Åk skidor och snowboard utför i Brukets backe. Går att åka både dag- och kvällstid. Vardagar kan du åka mellan klockan 9-15 och 18-21. Helgdagar är backen öppen 9-16. Vardagar på dagtid åker barn under 7 år gratis, 7–18 år för 30 kronor/dag och vuxna för 60 kronor/dag. Besök Järfälla aplina klubbs hemsida för övriga priser. Glöm inte hjälmen.

Långfärdsskidor

Få upp flåset i något av Järfällas skidspår innan snön smälter. Det går att åka vid Granskog vid Järvafältet, Ängsjö friluftsgård och Viksjö golfbanan. Det är gratis att åka i alla spåren. De enda två spår i kommunen som är upplysta är spåren som är 2,5 km och 5 km vid Ängsjö friluftsgård.

Luftgevärsskytte

Testa på att skjuta luftgevär under sportlovet. Mellan måndag och torsdag (25-28 februari), klockan 13-16, kan folk i alla åldrar testa på luftgevärsskytte med elektronisk markering. Detta får man göra helt gratis och kräver ingen föranmälan. Skyttet äger rum vid Aspnäsvägen 22.

Aktiviteter för de yngre

Bowling

Barn under 15 år kan spela under dagtid (klocka 10-16) under veckodagarna för 280 kr/tim/bana. Alla barn kan även delta i tävlingen Röda käglan, där man kan vinna pris om man lyckas sänka den röda käglan.

KomTek

På KomTek finns kurser för barn och ungdomar som är intresserade av teknik. Detta ger barnen möjlighet att uttrycka sig kreativt och skapa saker. Besök kommunens hemsida för att läsa mer om kurstillfällen, priser och anmälan.

Basket

Prova spela basket under sportlovet med andra i Järfälla. Ungdomar mellan 12 och 20 år får testa på att spela gratis i Mälarskolans Gymnastiksal. Tiden för detta är klockan 12-16, måndag till fredag. Ingen föranmälan krävs.

Arkitektkurs

Testa på att bygga egna 2D- och 3D-arbeten och lära dig hur man bygger en stad. Under torsdagen och fredagen (28 februari och 1 mars) mellan klockan 11 och 17 får ungdomar delta i kursen gratis. Information om plats och anmälan finner du på kommunens hemsida.

Övriga aktiviteter

Har du inte funnit något som passar dig? På kommunens hemsida finns ytterligare aktiviteter, främst för barn och ungdomar. Kommunens sportlovsaktiviteter börjar redan på fredagen 22/2 och sträcker sig över hela lovet. Flera av dessa aktiviteter kräver anmälan i förväg, så var ute i tid. Läs mer om dem här.