ANNONS

Underbarn från Östermalm till Carnegie Hall

Jacob Mühlrad har kallats underbarn. Nu får kompositören och östermalmaren sin dröm uppfylld när hans musik spelas i Carnegie Hall i New York.
ANNONS

Han är den yngsta kompositören som fått sina verk uppförda på Kungliga operan och på Berwaldhallen. Han har också samarbetat med bland andra hiphop-stjärnan Silvana Imam som vunnit flera grammisar.

Men nu ska Östermalmsbon Jacob Mühlrad få ett av sina verk uruppfört på legendariska Carnegie Hall. En dröm som han första gången berättade om för Dagens Nyheter redan 2012.

– Jag är otroligt tacksam och har nya drömmar som jag brinner för, nya ideér som jag vill förverkliga, och ser verkligen fram emot att få realisera detta och framtida musikaliska verk. Jag försöker vara lika fokuserad på det som väntar här och nu som på mina långsiktiga ambitioner, säger Jacob Mühlrad, i ett pressmeddelande.

Den 28 juni har verket Pan världspremiär. Verket kommer att framföras av den svenska cellisten Antonio Hallongren, som studerar vid musikskolan Juilliard i New York

– I stycket har jag inspirerats av den grekisk-mytologiska sagan om guden Pan. Speltekniken ”flautando” möjliggör att jag kan gestalta de paniska ljuden på cellon, säger Jacob Mühlrad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.