ANNONS

Dousa (M) underkänner regeringens polissatsning

Benjamin Dousa (M) vill se högre polislöner först
Benjamin Dousa (M) vill se högre polislöner först.
Rinkeby-Kistas toppolitiker underkänner regeringens polissatsning.
– Jag tror inte att man kommer leverera 10 000 poliser för det är för få som vill bli polis helt enkelt, säger Benjamin Dousa (M).

ANNONS

regeringsförklaringen, som lästes upp av statsminister Stefan Löfven, den 21 januari, framgår vilken politik som gäller på polisområdet de kommande åren.  Bland annat utlovas att 10 000 fler ska anställas inom polisen till 2024.

Det ger inte stadsdelsnämndens ordförande i Rinkeby-Kistas inte mycket för.

– Jag tror inte att man kommer leverera 10 000 poliser för det är för få som vill bli polis helt enkelt, säger Benjamin Dousa (M).

Saknar löfte om högre polislöner

Regeringen vill även att arbetet ska bli säkrare för blåljuspersonal och att polisyrket ska bli attraktivt. Men Dousa tycker att man missar målet.

– Problemet är att det är för få som söker till polisutbildningen. Men det står ingenting om högre polislöner eller om hur polisutbildningen ska organiseras.

En sida av rekryteringsproblemet är att det är för få sökande med mångfaldskompetens. När polisen hade antagning i november förra året  höll de extra informationsmöte i Rinkeby för att locka fler från området att söka.

– Det är klart att polisen skulle må bra av fler personer från de här typen av områden. Jag hoppas verkligen att fler från Järvafältet söker sig till polisutbildningen, säger Benjamin Dousa (M)

ANNONS

Nästa ansökningstillfälle till polisutbildningen är i maj.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.