ANNONS

Underkänt för parkskötsel – 250 000 kr i vite

Stamparken i Östberga saknar gunga, men ny är på väg.
Stamparken i Östberga saknar gunga, men ny är på väg.
Snöröjning, sandsopning och parkskötsel har fungerat dåligt sedan stadsdelen bytte entreprenör för ett år sedan. Stadsdelen har under perioden dömt ut vite om 250 000 kronor.
–Vi har dem under lupp, säger Pierre Persson, enhetschef på förvaltningen.
ANNONS

För ett år sedan bytte stadsdelen entreprenör för snöröjning, sandsopning och parkskötsel. Men det har inte fungerat särskilt bra.

– Vi har haft problem och kommer att göra en återrapportering till stadsdelsnämnden och redovisa allt som har hänt, säger Pierre Persson, enhetschef på Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

På Stamparkens parklek i Östberga saknas det gungor, eftersom de plockades bort, men entreprenören missade att beställa ny.

– Nu är det beställt, men det är tio veckors leveranstid. Vi hoppas att de ska vara på plats före vintern, säger Pierre Persson.

Var problem med snöröjningen

Entreprenören DN Trädgård och Markskötsel KB har en totalentreprenad och det har varit problem på flera områden.

– Det handlar om flera saker. De har missat att snöröja, det är gräs som har blivit för långt innan det klippts och lekplatser som inte skötts som de ska. Vi har utdömt vite vom 250 000 kronor, säger Pierre Persson.

De tidigare skötte sig inte heller. Det är så, de lämnar väldigt låga priser och sedan måste vi hela tiden tjata och ligga på för att de ska sköta sig.

Pierre Persson

Varför bytte ni entreprenör?

– De tidigare skötte sig inte heller. Det är så, de lämnar väldigt låga priser och sedan måste vi hela tiden tjata och ligga på för att de ska sköta sig.

ANNONS

Pierre Persson påpekar dock att det nu fungerar bättre med entreprenören.

– Nu är det mycket bättre. Men vi har dem under lupp, säger han.

Enligt Göran Sterner, vd för DN Trädgård och Markskötsel KB, har det handlat om inkörningsproblem.

– Det är alltid svårt när man börjar en ny entreprenad och vi började i ett tajt läge med ett ordentligt snöfall i november förra året. Det är en inkörningsperiod. Det är mycket problem som ska lösas under tiden, men det funkar jättebra nu, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.