ANNONS

Ung man döms för ofredade på tåg

Mannen smekte sig själv utanpå kläderna, enligt domen.
Mannen smekte sig själv utanpå kläderna, enligt domen.
En man i 20-årsåldern hävdar att han bara kollade på porr på vägen hem.
Men filmen visar något helt annat, menar tingsrätten.
Nu döms han för sexuellt ofredande mot en kvinna i pendeltågstrafiken.
ANNONS

Den man som åtalades för att ha utsatt en kvinna för sexuellt ofredande i pendeltågstrafiken, som vi tidigare rapporterat om, har nu dömts vid Solna tingsrätt.

Händelsen ägde rum i slutet av sommaren i fjol på tåget mot Bålsta. Domen beskriver hur den nu dömda mannen, som är i 20-årsåldern, klev ombord på tåget vid Odenplan och då satte sig i närheten av kvinnan. Efter en stund ska han ha börjat smeka sig själv utanpå kläderna och samtidigt kollat ner i sin mobil, ömsom på kvinnan.

Filmen blev hans fall

Mannen har erkänt att han har tittat på porr och hävdar att han såg sig omkring av rädsla för att bli upptäkt. Men enligt vittnesmålet ska händelseförloppet varit långvarigt, 30 minuter, och mannen slutade bara när andra män steg på tåget. Eftersom SL meddelade att ingen vakt fanns i närheten för att hjälpa kvinnan, började hon filma händelsen. Filmsekvensen har nu använts som bevis mot mannen och i domen fastslår tingsrätten att han har kollat direkt på kvinnan och därmed kränkt hennes sexuella integritet.

Åtalas för sexuellt ofredande på tåget – filmades av kvinna

Skadestånd avslås

Kvinnan hade yrkat ett skadestånd om 5 000 kronor, men tingsrätten bedömde att straffet skulle stanna vid dagsböter. Tingsrätten var dock oenig där enbart en av nämndemännen ansåg att kränkningen var såpass allvarlig att det yrkade beloppet var skäligt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.