ANNONS

Ung konst på ung mottagning

Årskurs 3 på Fredrika Bremers estetiska program med läraren Elizabeth Stjärnfors.
Årskurs 3 på Fredrika Bremers estetiska program med läraren Elizabeth Stjärnfors.
Det var något som saknades i väntrummet på ungdomsmottagningen i Haninge. Så avgångseleverna i estetiska på Fredrika Bremer gjorde ett konstverk.
ANNONS

Till ungdomsmottagningen i Handens centrum kan man gå för att få råd om preventivmedel, testa sig för könssjukdomar och prata med kuratorer om sådant som känns svårt. Mottagningen har funnits länge men personalen började tycka att det såg tomt ut i väntrummet.

– Vi behövde något som kunde pryda vårt studiebesöksrum dit alla niondeklassare i Haninge kommun kommer och får information om oss. Och så ville vi gärna stimulera ungdomars kreativitet, säger Rose-Marie Larsson, verksamhetschef på mottagningen.

Eleverna i årskurs 3 på estetiska programmet på Fredrika Bremer-gymnasiet fick uppdraget att utföra ett konstverk som skulle gestalta den inriktning mottagningen har.

–Temat var gemenskap och att vi arbetar med hälsa, reproduktivitet och psykisk hälsa. Samt att vi är HBTQ-diplomerade.

Att få in allt det där i en bild borde få vilken konstnär som helst att riva sig håret. Men eleverna från Fredrika Bremer rodde i land med uppgiften. I dag, torsdag, invigdes den målning som de jobbat med under våren. Hela klassen har bidragit, även om det var en mindre grupp som målade.

– Det är en stor drake i alla regnbågens färger. Runt den simmar kojfiskar, sådana som finns i japanska tatueringar. Alla fiskarna har olika symboler för han, hon, hen och gender.

I dag, torsdag, invigdes tavlan. Rose-Marie Larsson är mycket nöjd.

– Den pryder verkligen rummet och eleverna uppskattade att få komma på avtäckningen och minglet kring tavlan.

 

ANNONS