Ofredade kvinnor som sökte bostad

En man i Farstaområdet har polisanmälts för sexuellt ofredande av kvinnor som han kontaktat om bostadsannonser på Blocket.

Mannen ska ha kontaktat kvinnor om bostadsannonser på Blocket. När de kommit för att se på hans lägenhet ska han i flera fall ha ofredat dem sexuellt. Söderortsbon Helena, 30, besökte mannens lägenhet två gånger i början av september.

– Första gången jag var där pussade han mig på handen när jag skulle gå. Jag tyckte inte det var så konstigt eftersom han verkade lite speciell, säger hon till Lokaltidningen Mitt i.

När mannen bad henne återkomma med anställningsbevis åkte hon dit på nytt.

– Han bad mig sitta i soffan och la armen bakom mig. Sen började han kramas och kyssa mig på halsen. Då sa jag att jag måste gå.

I förra veckan gjorde Helena­ en polisanmälan om sexuellt ofredande. Bakom anmälan står flera kvinnor som haft liknande erfarenheter av mannen.

Polisen bekräftar att de har inlett en förundersökning.

– I dagsläget har vi tre anmälningar men vi tror det finns ett mörkertal och att fler kvinnor har blivit utsatta. Dessa önskar vi förstås komma i kontakt med och vi jobbar också själva aktivt för att nå dem, säger Tommy Kalenius, gruppchef för Farsta lokalpolisområdes utredningsgrupp.

Tidningen Expressen ringde i förra veckan upp mannen och frågade om anklagelserna. Han nekade då enligt tidningen helt till att ha haft kvinnor på visning i lägenheten.

Stockholm är bra på det digitala

stockholm Med mer än 100 000 anställda och 40 000 företag inom digitala näringar och informations-, kommunikations- och telekommunikationssektorn placerar sig Stockholmsregionen på topp fem i Europa inom flera kluster. Det visar en mätning av The Cluster Observatory/Ivory Tower och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, där olika klusters konkurrenskraft vägts samman.

Störst konkurrenskraft finns inom digitala spel, men även musik och inspelning, telecomutrustning, videoproduktion, media och design, mjukvaruutveckling och it-konsulter rankas högt.

FARSTA Föreningen Ung & Stolt har gjort succé i Farsta med sina insatser för unga. I tisdags fick de landstingets pris på 25 000 kronor för arbete mot främlingsfientlighet och rasism. ”Ung & Stolt har ökat ungdomarnas förståelse för varandras olikheter”, står det i motiveringen.

– Att minska rasism är inte vårt huvudmål, men det är det som händer i vår lokal när svenskar och invandrare träffas och har roligt tillsammans. Vi dömer ingen för deras bakgrund, problem ­eller nationella identitet, säger föreningens grundare Shervin Mehdi Nejad.

Sen började han kramas och kyssa mig på halsen.

Ung & Stolt fick pris för sin insats mot rasism