Unga får gå på gratis dagläger

Den som är med på skogsäventyret, som görs i samarbete med scouterna, får bland annat grilla.
Den som är med på skogsäventyret, som görs i samarbete med scouterna, får bland annat grilla.
Teater, cirkus, skogsäventyr och stå upp-paddling. Det är några av de aktiviteter som Fryshuset Skärholmen erbjuder stadsdelens barn och unga när man för första gången ordnar gratis dagläger.

Alla barn har rätt till en rolig och aktiv sommar. Med det som ledord har regeringen avsatt 200 miljoner kronor till landets kommuner och stadsdelar. I Skärholmens stadsdel har Fryshuset fått 400 000 kronor. Med den summan ordnar man för första gången Yolo dagläger (Yolo står för you only live once), för unga mellan 6 och 15 år.

– Vi har ordnat aktiviteter som inte konkurrerar med den fritidsverksamhet som finns utan som tillför något annat. Det blir till ett brett utbud, med exempel cirkus, teater, stand upp-paddle och skogsäventyr. På skogsäventyret får man både grilla, tälja och göra övningar – sådant som är otroligt uppskattat bland lite yngre barn säger Linda Peltonen, chef för Fryshuset Skärholmen.

Fryshuset Skärholmen ordnar, som vanligt också Lovely days – ett späckat sommarlovsprogram för barn som är 10 år och uppåt. Tanken är att Yolo dagläger ska komplettera Lovely days. Precis som Lovely days är Yolo dagläger gratis.

– Man behöver inte ha med sig någon egen utrustning eller anmäla sig i förväg för att vara med. Det är bara att komma till platserna där lägeraktiviteterna äger rum, säger Linda Peltonen.

Daglägret pågår vecka 26-28 och vecka 31–32. På Fryshusets webbsida finns information om aktiviteter, platser, och tider.

Lägret har ordnats i samråd med stadsdelsförvaltningen.