ANNONS

Då får de unga flytta in i Järnvägsparken

Så här ska de planerade husen se ut.
Så här ska de planerade husen se ut.
Järnvägsparken i Upplands Väsby.
Järnvägsparken i Upplands Väsby.
Arbetet med Järnvägsparken har dragit igång. Upprustningen av de historiska husen är igång och till hösten börjar bygget av de nya hyreshusen. Snart kan unga och studenter flytta in.
ANNONS

170 lägenheter för studenter och ungdomar ska byggas i Järnvägsparken. Husen börjar byggas mot hösten och planen är att en första inflyttning ska ske 2019, nästa 2020.

– Det blir tonvikt på lägenheter för unga men det kommer även bli några vanliga hyresrätter, säger Väsbyhems VD Amra Barlov.

Husen byggs av Serneke men kommer att förmedlas och förvaltas av Väsbyhem. Det blir framförallt ettor och tvåor men även några treor. Hyrorna för de olika lägenheterna har inte förhandlats med Hyresgästföreningen än.

– Det kommer att bli nyproduktionshyror men lite lägre eftersom det kommer vara lite färre kvadrat i lägenheterna för att passa studenter och unga. Lägenheterna kommer vara från 24 kvadrat och uppåt.

Tre huskroppar ska byggas i olika höjd och med olika fasader för att matcha Pyramiden på andra sidan gatan. Husen kommer att byggas bakom de historiska byggnaderna, sett från stationen. Redan nu har arbetet med att rusta upp de historiska husen börjat.

ANNONS

Lägenhetshusen kommer att ligga mot ån och ska ha solterasser på en gemensam innergård.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.