ANNONS

Unga ger konsert för att hjälpa flyktingar

Många behöver hjälpas åt för att sortera allmänhetens gåvor till Källan i Fisksätra.
Många behöver hjälpas åt för att sortera allmänhetens gåvor till Källan i Fisksätra.
Den som vill skingra mörkret kan göra det i Nacka kyrka lördag den 28 november. Klockan 14 ger ungdomar i Nacka församling en konsert där, till förmån för Källans arbete med flyktingar i Fisksätra.
ANNONS

– Det är deras eget initiativ. Jag blir varm om hjärtat och får hopp om framtiden när unga människor vill göra skillnad, säger Pernilla Landin, verksamhetsledare och diakon vid Källan, som är ett samarbete mellan Nacka församling, Stockholms stadsmission, Muslimernas förening i Nacka och Katolska stiftet.

Till Källan kommer flyktingar från hela Stockholm, ända sedan starten 2008. Här får de stöd och råd och hjälp med sådant som tandvård och barnomsorg. Det finns också svenskundervisning, föräldragrupper och bildterapi, till exempel.

– Och så delar vi ut matkassar, kläder, husgeråd och SL-kort, som människor skänkt. I höst har vi fått otroligt mycket av allmänheten och många vill arbeta som volontärer.

I höst har många flyktingar från krigets Syrien kommit till Källan, men många är fortfarande människor från andra delar av världen. Somliga är helt nya i Sverige, andra har varit här en längre tid och väntar på uppehållstillstånd.

– De lever på en minimal inkomst och behöver verkligen hjälp, säger Pernilla Landin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.