Unga i Skarpnäck med och bygger jätteportal

Tillsammans med Skarpnäcksungdomar bygger konstnärerna Christophe Goddet och Jean Marie Bergey grunden till den 15 meter höga portalen som ska resas på Norrbro.
Tillsammans med Skarpnäcksungdomar bygger konstnärerna Christophe Goddet och Jean Marie Bergey grunden till den 15 meter höga portalen som ska resas på Norrbro.
På tisdag drar kulturfestivalen i gång i Stockholm, men redan nu pågår full aktivitet i Skarpnäcks kulturhus.

Skarpnäcksungdomar och nyanlända hjälper den franske konstnären Olivier Grossetête att bygga grunden till en 15 meter hög portal som ska resas på Norrbro.

I år är det franskt tema på kulturfestivalen som drar igång nästa vecka. Stockholms stad har bjudit in den franske konstnären Olivier Grossetête som bygger monumentala byggnader, bestående av kartong och tejp.

I Skarpnäcks kulturhus pågår just nu grundarbetet med att sätta ihop byggklossarna eller ”legobitarna” . Konstnärerna Christophe Goddet och Jean Marie Bergey, som ingår i Olivers Grossetêtes konstnärsteam, gör det tillsammans med Skarpnäcksungdomar.

– Vem som helst som går förbi och tycker att det ser kul ut kan vara med och hjälpa till. Vi har satt en åldersgräns på 9 år, eftersom det är lite pilligt, säger Anna Sällbom, produktionsledare.

Verkstaden håller öppet varje dag mellan klockan 11 och 18 fram till och med nästa fredag, den 19 augusti.

Nästa vecka ska även nyanlända ungdomar vara med och hjälpa till. På tisdag sätts en jätteportal av kartong som är 15 meter hög på Norrbro inne i stan.

– Om den inte regnar bort får folk vara med och krascha den när festivalen är slut. Det krävs mycket hjälp av publiken att platta till alla kartonger, det är en del av konstverket. Processen är inte klar förrän byggnaden är rivd, säger Anna Sällbom.