ANNONS

Unga nedvärderar sig när de söker jobb

"De unga ska ut i världen", säger Peter Achour, arbetskonsult.
"De unga ska ut i världen", säger Peter Achour, arbetskonsult.
Många ungdomar i Skärholmen söker arbeten som är mindre kvalificerade än vad de är utbildade för, enligt arbetskonsulten Peter Achour.

Det vill han ändra på.
ANNONS

Satsningen på kulturella jobb åt sommarjobbare är ett sätt för Skärholmens stadsdelsförvaltning att öka självförtroendet hos ungdomarna här.

– Många unga i Skärholmen nedvärderar sig själva när de söker jobb, de söker arbeten under sin nivå. Det vill vi försöka ändra på. Jag vill skicka ut dem i världen, så att de får se andra saker än hemtrakten, säger Peter Achour.

Den ambitionen gäller inte bara kultursfären. Peter Achour har också, som han säger, ”roffat åt sig” 50 procent av sommarjobben i projektet Stockholm Open. Det innebär att 38 ungdomar från Skärholmen arbetar på kommunikationsbyråer tre veckor i sommar. Där får de göra kommunikationskampanjer samtidigt som de får en inblick i hur byrån fungerar. Två ungdomar arbetar dessutom inom Summer Business Challenge, med att utveckla och konkretisera affärsidéer kopplade till offentliga sektorn.

En annan grupp sommarjobbare som Peter Achour nämner är de åtta som jobbar med Rättighetsjakten.

– De tar fram utbildningsmaterial om mänskliga rättigheter, feminism och antirasism, bland annat till chefer inom Stockholms stad, utifrån sina perspektiv. Tanken är att de ska lära sig vilka vägar som finns att påverka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.