Unga prisades för sitt engagemang

Ebou Manga, Aimen Shawky och Yousri Mathlouthi prisades för sitt engagemang för unga i Skogås.
Ebou Manga, Aimen Shawky och Yousri Mathlouthi prisades för sitt engagemang för unga i Skogås.
Genom att nattvandra och ordna aktiviteter för unga har initiativet Familjen 142 bidragit till att skapa lugn i Skogås. Nu har kompisgänget tilldelats kommunens pris Huddinges stolthet.

Familjen 142 korades till Huddinges stolthet 2016 när Huddinges näringslivsgala Enterprize 2016 gick av stapeln förra veckan.

Motiveringen löd: ”Genom sin handlingskraft, omtanke och vilja att finnas för de som är yngre skapar 142 Familjen ett positivt sammanhang där de bor. De tar plats och finns till hands när de behövs som mest.”

– Det är skönt att få bekräftelse och det betyder mycket att också kommunen ser det vi gör. Vi har tidigare fått mycket respons från unga och föräldrar här i Skogås och från polis och väktare, men inte från kommunen, säger Aimen Shawky.

Initiativet Familjen 142 startades förra året av kompisarna Ebou Manga, Aimen Shawky och Yousri Mathlouthi som ville stoppa oroligheter i Skogås. För att öka samhörigheten, tryggheten och osäkerheten i Skogås nattvandrar de tre kvällar i veckan och ordnar kvällsaktiviteter som sport och grill varje onsdag.

– Vi märker att det har blivit lugnare och mindre klotter och skadegörelse, säger Aimen Ahawky.

Det delades ut fler priser under kvällen. Årets nyföretagare blev Elena Krivovyas (Goldfish design), årets ung företagelev blev Nilofar Montazeri (Easy liner UF), årets företagare blev Christer Holger (Skapaskolan) och entreprenörspriset för 2015 tilldelades Maria R. Andersson (Ikea centres nordic).