ANNONS

Unga skärholmsbröder vann i Paris

Assad med pappa Ahmed och lillebror Suliman efter segrarna i Paris häromveckan.
Assad med pappa Ahmed och lillebror Suliman efter segrarna i Paris häromveckan.
Dubbla Em- guld i Brasiliansk jiujitsu för bröderna Alroini från Skärholmen. Det är facit efter att Suliman och Assad ställde upp i en stor tävling nyligen i Paris.
ANNONS

Precis som i boxningsvärlden finns det en flora av mästerskap inom grenarna som bröderna Alroini ägnar sig åt. I så kallad submission wrestling och brasiliansk jiujitsu har de lyckats vinna i det ena av två stora arrangemang i Europa, Naga. Och det är ingen tvekan om att det är två stolta idrottsmän som återvänt med varsitt glammigt bälte.

– Det känns som en stor belöning och bra när man tränar sex dagar i veckan, säger Assad 16 år, som vann på poäng i sin klass.

Suliman, 14 år, lyckades bemästra sin finalmotståndare efter två minuter. En match varar i högst fyra.

– Jag lyckades låsa hans armar och kunde hålla honom liggande. Det var stort att få vinna i ett stort mästerskap utomlands. I Sverige har jag vunnit allt jag ställer upp i, säger han.

Självförsvar är grunden i brasiliansk jiujitsu. Bröderna Aironi kom i kontakt med idrotten 2011 när klubben Fight zone Stockholm visade upp idrotten på fritidsgården Andra hemmet i Skärholmen.

– Det är ett bra sätt för unga att stärka sin disciplin och självkänsla, sådant som kan vara viktigt under de röriga skolåren. Man kan nå framgång genom att lära sig sätta sitt ego åt sidan, berättar Martin Lavin som själv tävlat och instruerar i grenarna för Fight zone Stockholm och driver den ideella föreningen Projekt Förort.

– Jag och min brorsa tyckte wow. Det här var något man kunde göra mer av, säger Suliman.

Genom vad som kallas Projekt Förort har de fått stöd till tävlingsplagg, träning och sponsring till tävlingar runtom i landet. Numera tävlar de för Fight zone Stockholm som tränar vid Stadion, Kampsportstadion. Båda bröderna vill fortsätta och har som främsta mål att kunna åka runt att tävla i Brasiliansk jiujitsu. Men det finns också annat som är viktigt också, menar Suliman.

– Jag har jobbat hårt för att förbättra mina betyg och tänker gå naturvetenskapligt program. Vill ha något vid sidan om också, säger Suliman.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.