Ungas drömmar gestaltas i höst

Vad drömmer Stockholms ungdomar om?
Vad drömmer Stockholms ungdomar om?
Vad drömmer Stockholms ungdomar om?
Under hösten arrangerar biblioteken i Västerort och Järva projektet Drömlinjen, där unga får gestalta sina framtidsdrömmar genom musik, film, poesi och andra former av kreativt skapande.

Drömlinjen är ett projekt som vänder sig till ungdomar mellan 13 och 19 år i sex olika stadsdelar i Stockholm. I Drömlinjen får unga gestalta sina framtidsdrömmar genom musik, film, poesi och andra former av kreativt skapande. Projektet är en del av Fogelströmåret.

I vissa stadsdelar äger aktiviteterna rum på biblioteken, i andra fall samarbetar biblioteket med fritidsgårdar och skolor för att nå ut till ungdomar. I olika stadsdelar har man även valt att ägna sig åt olika typer av skapande. Inom projektet ryms bland annat film, foto, skrivande, musik och dans.

Filmprojekt för tjejer i Hjulsta

I Tensta har man valt att ägna sig åt film. Tensta bibliotek samarbetar med fritidsgården Hjuset kring filmprojektet som vänder sig till tjejer mellan 13 och 19 år, där tjejerna ska få skildra sina drömmar tillsammans med professionella filmpedagoger.

– Våra ungdomar gynnas mycket av att olika mötesplatser som bibliotek och fritidsgårdar samarbetar med varandra. När vi gör saker tillsammans har vi möjlighet att nå ut till fler, och skapa ännu roligare projekt, säger Maliha Ezdani Kahn, samordnare vid fritidsgården Hjuset i ett pressmeddelande.

Adam Tensta till Tegelhögen

Ett av höstens största event, Drömmar i Västerort, äger rum nu på onsdag den 1 november på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby. Under eftermiddagen arrangeras workshops i dans, musik och spoken word, och dessutom blir det inspirationssnack med dansaren Binta Blackout och med artisterna Blenda och Adam Tensta. Allt genomsyras av temat framtidsdrömmar. Senare på kvällen blir det fest och spelningar. Drömmar i Västerort är ett samarbete mellan Stockholms stadsbibliotek och Bromma stadsdelsförvaltning.

Förutom i Vällingby och Tensta anordnas även aktiviteter i Kista, Skärholmen, Skarpnäck och Farsta.

Texttävling i Kista

I Kista blir det en texttävling under rubriken ”Mina drömmars Järva”, där man kan skriva en dikt, novell, en raptext eller vad man vill senast den 17 november. En professionell jury väljer ut vinnarna.

Fram till deadlinedagen pågår olika evenemang på Kista bibliotek, bland annat skrivarworkshops med Unga berättar.