ANNONS

Tonåring misstänkt för Snapchat-hot mot skola

Ett hot inkom mot Fredrika Bremer-gymnasiet på Snapchat, nu finns en ungdom misstänkt för brottet.
Ett hot inkom mot Fredrika Bremer-gymnasiet på Snapchat, nu finns en misstänkt ungdom.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Fredrika Bremer-gymnasiet i Handen.
Ett hot inkom mot Fredrika Bremer-gymnasiet på Snapchat.
Polisen har en misstänkt ungdom för det olaga hotet mot Fredrika Bremer-gymnasiet. Enligt polisen har förhör hållits med personen. "Den misstänkte är i gymnasieåldern", säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
ANNONS

Det var på tisdagskvällen som ett ett hot mot Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge framfördes på sociala mediet Snapchat:

”Skottlosning i Fredrika gymnasium imorn akta er”, skrev personen och meddelandet följdes av två så kallade emojis föreställande en kanonkula och en form av pistol.

Två polispatruller var på plats vid gymnasiet under onsdagen på grund av situationen.

Polisen uppger nu för Mitt i att en ung man på onsdagen blev misstänkt för hotet, som rubriceras som olaga hot mot grupp.

– Vi har lyckats lokalisera källan, och den misstänkte förhördes under onsdagen. Han är i gymnasieåldern och en förundersökning pågår, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Är han hemmahörande i närområdet?

– Det kommenterar jag inte i nuläget.

ANNONS

På sociala medier florerade rykten under tisdagen om att hotet hade koppling till ungdomsbråken som skett i Tungelsta och Västerhaninge sista tiden. Detta dementerar polisen.

– Oss veterligen finns det ingen substans i påståenden om att hotet skulle ha någon koppling till de bråken. Det går ju snabbt på sociala medier i dag, säger Lars-Göran Rehn.

Flera föräldrar har uppgett på sociala medier att man tycker Fredrika Bremer-gymnasiet informerade för sent om det misstänkta hotet och polisinsatsen under onsdagen.

Först under förmiddagen publicerades information på gymnasiets hemsida om saken, och då hade redan rykten spridits i flera timmar.

Flera oroliga ringde polisen

Varken Haninge kommuns hemsida eller kommunens facebook-sida har informerat om händelsen, men på torsdagen har gymnasiet uppdaterat sin hemsida med ny information, och skriver att elever som känner fortsatt oro kan prata med mentor eller med elevhälsoteamen, och att polisinsatsen är avslutad.

– Vi informerade skolledningen vid 7-tiden på onsdagsmorgonen, och förväntade oss att deras informationsavdelning skulle klara av detta. Polisens ledningscentral fick en del bekymmer med oroliga föräldrar som ringde under morgonen, men några kunde även lämna relevant information som kunde leda utredningen framåt, säger Lars-Göran Rehn.

– Men det är jättesvårt att säga om polisen fått mindre oroliga samtal om skolan informerat tidigare på sin hemsida, fortsätter han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.