Välj ditt område

Ungdomar dömda i stor knarkhärva

Nyheter Nacka tingsrätt dömde 12 unga personer för narkotikabrott i onsdags. En 19-åring bosatt i Saltsjö-Boo fick 7 månaders fängelse.

Den 28 januari 2016 gjorde polisen ett tillslag mot en lägenhet i Boo. Polispatrullen hade känt en stark doft av cannabis komma från en lägenhet och knackade på. En 19-åring öppnade då dörren, och enligt domen såg polisen minst tre personer smita ut genom altandörren. De beslöt sig för att söka genom lägenheten och hittade då narkotika, en våg, pengar samt så kallade redline-påsar som används vid paketering av narkotika.

Polisen beslagtog också en telefon från 19-åringen som bodde i lägenheten. I den kunde polisen läsa flera sms som kunde knyta 19-åringen till en rad andra personer.

I onsdags dömdes 19-åringen av Nacka tingsrätt för tre fall av narkotikabrott med sju månaders fängelse som påföljd. Genom sms-konversationer i mannens telefon kunde även elva andra personer dömas för narkotikabrott. Sex av dem är bosatta i Saltsjö-Boo, resterande i Nacka och Västerort. Den äldsta är född 1986 och den yngsta 1999. De dömdes till böter och ungdomsvård.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Snart kan vildsvinen inta Stockholms gator

Nyheter

M-krisen: ”Majoritet saknar förtroende”

Nyheter

Här är de nya planerna för Söderhallarna

Morgonkollen

Två rån i Haninge – tros ha samband

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik

Nyheter

Angav sig själv – misstänks för misshandel