ANNONS

Ungdomar fixar egen fest på parkleken

När parklekens unga får bestämma blir det vårfest i parkleken.
När parklekens unga får bestämma blir det vårfest i parkleken.
Parkleken Brödkaveln vann ett pris på 500 000 kronor. För pengarna arrangerar ungdomarna en fest för traktens unga.
ANNONS

Under hösten vann parkleken Brödkaveln i Bagarmossen ett trygghetspris från Stockholm stad för att verksamheten var utvecklande och nådde en bred grupp barn. Prissumman låg på 50 000 kronor.

Nu ska pengarna spenderas på just de barnen. Det är ungdomarna själva som fått bestämma vad de ville lägga prispengarna på. Först var förslaget ett besök på Gröna Lund.

– Sedan kom de fram till att de ville arrangera en fest för området och bjuda in alla andra ungdomar, men även vuxna i närområdet. Så ungdomarna är med och själva arrangerar festen för stadsdelen, säger Amir Farihadi, gruppchef vid parkleken

I upp till tre månader har ungdomarna planerat festen som kommer att äga rum på parkleken den 13 maj mellan 13-19. Under festen ska lokala artister också uppträda.

– Det är ungdomar som tidigare gått på gården och som börjat sin karriär i Bagishuset. Lokazo och Algato har ett annat en Youtube-kanal som heter Karusellen som gör parodier på Kartellen när de gick på ungdomsgården. Där har de över två miljoner views på Youtube, säger Amir Farihadi.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.