Ungdomar kläckte idé till Salemmässa

Shake n Bake. Isabella Praneethpongkrang, Elin Ullerfors, Cassandra Wahlstedt och Julia Markström. Julia Kuhanen är inte med på bilden men kommer stå på utställningen
Isabella, Elin, Cassandra och Julia driver Shake n bake liksom frånvarande Julia Kuhanen.
Felicia Vårnäs. Boomerang ny singel januari 2017
Felicia Vårnäs.
Cirka 40 företag ihop med företagsföreningar, coacher och utbildare ställer ut när Salems företagsmässa arrangeras för första gången.
– Det är inte en renodlad företagsmässa utan en mässa som välkomnar alla, säger arrangören Susanne Ferrer Graham.

Mässan i Folkets hus och i Grafikpunktens trädgård i Rönninge i morgon lördag inleds med sång av Salemtalangen Felicia Vårnäs och följs av inspirationsföreläsning av Caxton Njuki.

Företag som söker personal

Felicia Vårnäs. Boomerang ny singel januari 2017

Felicia Vårnäs sjunger på mässan.

Susanne Ferrer Graham menar att företagsmässa kanske är ett för snävt ord då hon ser mässan som ett sätt att stärka nätverket mellan företagare, kommunen och Salembor. På mässan kommer det att finnas alltifrån vårdföretag som söker personal till etablerade företag och nystartade småföretag som vill bli mer synliga för folk i trakten.

Hälericentral kopplas till flera inbrott

Idén kom från gymnasieelever

Själva idén till företagsmässa fick Susanne Ferrer Graham från några elever på Rönninge gymnasium som driver UF-företaget Shake N Bake.

– Vi hade en uppgift i marknadsföring och hade svårt att komma på vad vi skulle göra. Vi hade ställt ut på Älvsjömässan och kontaktade Susanne på Grafikpunkten för att höra oss för, säger Elin Ullerfors från Shake n bake.