ANNONS

Ungdomar krossade fönstret på pendeltåget

Ett pendeltåg fick en glasruta krossad vid Spånga station vid fyratiden i eftermiddags. Ett ungdomsgäng stod vid Lidl-butiken och kastade sten.

– Ingen blev skadad, säger Albin Näverberg på länspolisen. Men det är faktiskt väldigt farligt.
ANNONS

Det var ett norrgående tåg som utsattes en bit innan det kommit fram till perrongen av ett mindre gäng som ställt sig i höjd med Lidlbutiken.

Att ungdomar står vid broar och viadukter och kastar sten är inte helt ovanligt. Polisen får med jämna mellanrum in anmälningar och ibland sker den här sortens skadegörelse mer intensivt på vissa platser.

– För ett tag sedan var bussarna i Rinkeby/Tensta utsatta. Även i Väsby har det förekommit, säger Albin Näverberg. Tågföretagen har fått ställa in turer och det är synd eftersom det alltid är tredje man som drabbas.

Nästan alltid är det ungdomar som ligger bakom.

– Det sker i antagligen i oförstånd, utan att de inser hur farligt det kan bli. Vi har sett att man kastar sten eller till och med cyklar. Det säger egentligen sig självt att det blir en väldig kraft om ett föremål landar på bilen från några meters höjd. Föraren kan förlora kontrollen över fordonet och köra in i något annat.

Ingen är gripen eftersom ungdomarna givit sig iväg när polisen kom. Eftersom de stod utanför stationen blev de troligen inte filmade av stationens övervakningskameror.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.