ANNONS

Ungdomar vänder tillbaka till klubben

Efter inbrott och spelarflykt känner sig Rågsveds IF redo att se framåt igen. I helgen har de fest.

– Det betyder mycket för området, säger Rågsveds IF:s ordförande Arne Bergqvist.
ANNONS

För två år sedan berättade Lokaltidningen Mitt i om hur vandalism och fyra inbrott på kort tid lett till att Rågsveds IF fick skjuta upp sin ungdomssatsning. Tanken hade varit att ge unga i området någonstans att vara efter skolan.

Inbrotten kostade klubben totalt 100 000 kronor och följden blev att barn och ungdomar slutade spela. De äldre spelarna sökte sig också bort.

Men nu tycks vinden ha vänt. Satsningen har kommit igång och klubben har startat flera nya lag för barn. Dessutom leder man serien både på dam- och herrsidan och båda lagen är fulla av hemvändande spelare.

Klubbens ordförande Arne Bergqvist, själv från Rågsved, säger att det betyder väldigt mycket för traktens unga att kunna spela i den egna klubben.

Tack vare att de kommunala bostadsbolagen och stadsdelen gått in med pengar och man har fått en sponsor kan de hålla öppet på hemmaplanen Hagsätra IP för spontanfotboll på helgerna. Klubben har dessutom sänkt medlemsavgiften för att få ännu fler att spela.

– Då sänks trösklarna för att komma och lira. I ett område där vi har människor från olika kulturer blir fotbollen ett fint sätt att mötas för unga tjejer och killar, säger Arne Bergqvist.

– Dessutom är det bättre än att hänga i centrum om kvällarna, säger Tobias Tengstrand, klubbens idrottskonsulent.

I helgen firar man klubben genom en basar. Dessutom spelar i princip varenda lag i Rågsveds IF matcher nere på Hagsätra IP.

– Vill man ha ett kvitto på att föreningen lever och växer, då ska man komma ner i helgen, säger Tobias Tengstrand idrottskonsulent.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.