ANNONS

Det här kan unga göra när Ungdomens gård håller stängt

Rinkeby: Vittnen tiger om hotfulla besöket på Ungdomens hus
Ungdomens hus håller stängt igen.
Ungdomens hus i Rinkeby håller troligen stängt hela våren, sedan hotfulla personer tagit sig in.
Men stadsdelsförvaltningen ordnar både fotboll, pingis, tjejkvällar och utflykter för tonåringarna.
ANNONS

I början av februari stängde Ungdomens hus i Rinkeby. Orsaken är att maskerade personer kommit in och uppträtt hotfullt, som Mitt i har berättat. Misstanken finns att det låg vapen i väskan de bar med sig.

Det dröjer innan gården öppnar igen.

–  Vi håller stängt i avvaktan på den översyn som stadsdelen gör av träffpunkterna för 16–19 år-åringar. Den var planerad redan innan det här hände. Syftet är att skapa trygga verksamheter för den här åldersgruppen och att nå ut till fler, säger Stefan Lindström, enhetschef för Ungdomens hus.

Tjejkvällar och fotboll

Översynen kommer att ta flera månader. Under tiden kan tonåringarna träffas på Reactor i Husby eller vara med på de mobila verksamheter som man startat, som pingis i Husby sporthall och drive in-fotboll i Spånga fotbollshall och Ärvingehallen i Kista. Stadsvandringar och utflykter planeras också, till exempel till museer.

– Tjejkvällarna har vi flyttat till Parkleken Rinken och kör både på måndags- och lördagskvällar. Vi vill absolut inte tappa tjejerna, säger Stefan Lindström, som tillägger att det också finns möjlighet att följa med på sportlovsläger.

”Ett gängkrig pågår”

Vilka de maskerade personerna var är inte känt. Polisen rubricerar händelsen som grovt vapenbrott.

– Vi blev chockade men är glada över att inget allvarligt hände. Det pågår ett dödligt gängkrig här som vi måste förhålla oss till. Vi måste kunna garantera allas säkerhet i våra verksamheter, säger Stefan Lindström.

Det är andra gången inom loppet av ett år som man tvingas stänga Ungdomens hus. November 2018–februari 2019 var det stängt, sedan maskerade personer kommit in och verkat leta efter någon.

Efter hotfulla besöket – Ungdomens hus ser över säkerheten

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.