Invigningen av den nya fritidsgården var egentligen tänkt att ske redan hösten 2023 men har skjutits fram i tiden.

Vad är det som har tagit tid?

– Det är att det har varit en omfattande renovering, en omfattande byggprocess. Men jag ser inte något problem med det, vi har en livaktig pågående fritidsverksamhet och det viktiga är att det blir bra, säger Elisabet Berner, enhetschef i Bromma stadsdelsförvaltning.

Elisabet Berner fortsätter:

– Det är alltid mer arbete än man räknar med. För vår målgrupp är det otroligt viktigt att vi kan tillgänglighetsanpassa lokaler, det har varit en utmaning och vi är nöjda med att vi har lyckats med det.

Vad har ni gjort i lokalerna?

– Lokalerna var inte i bra skick. Dels har vi renoverat ytskick, dels har vi tillgänglighetsanpassat lokalerna, det senare har varit en ganska stor fråga. Vi flyttar dit vår studioverksamhet och det är en ganska omfattande fråga med ljudisolering.

Vilka ungdomar väntar ni er ska komma till Ungdomens hus?

– Vårt uppdrag är att erbjuda alla ungdomar i Bromma en meningsfull fritid, målgruppen är alla barn och ungdomar i Bromma.

Café U stängt

Den fritidsgård som har funnits i Blackeberg, Café U, stängdes i april.

– Café U är stängt och kommer inte att uppstå mer, säger Elisabet Berner.

– Det var inte en bra lokal för den verksamheten, fastigheten skulle rivas och vi har varit på jakt efter nya lokaler. Nu fattade jag beslutet att nu lämnar vi den lokalen och bor under sommaren i lokaler i närheten av Ljunglöfska slottet, på Ljunglövsväg, där förvaltningen har andra lokaler.

Fritidsverksamheten i lokalerna på Ljunglövsväg kommer att pågå fram till att verksamheten kan flytta till Ungdomens hus. Därefter blir Ungdomens hus den lokal där all fritidsverksamhet ska utgå från.

– Vi kommer att flytta över alla medarbetare och verksamhet till Ungdomens hus, säger Berner.