ANNONS

Ungdoms-EM i brottning en tuff utmaning

Neno Jovanovic måste köpa nytt bälte till sina byxor. Sedan ungdoms-EM i brottning startade i tisdags har Huddinge brottarklubbs ordförande inte haft en lugn sekund.
ANNONS

– Ska jag var ärlig?, säger Neno Jovanovic över telefon medan han är på väg att hämta patroner till skrivaren som håller på att få slut på bläck. Alltså på frågan hur det känns nu när ungdoms-EM i brottning har kommit mer än halvvägs i Björkängshallen i Huddinge, där klubben varit med och arrangerat. Såklart vill jag det.

– Den 17:e började folk komma och det känns som de varit här i två månader. Jag vill att det ska vara över snart. Jag får åka och köpa bälten till mina byxor. Jag har inte kunnat sitta och titta fem minuter och njuta. Allt ska riggas och fixas. Vi har ju förvandlat hela Björkängshallen till en hall som håller världsklass, fortsätter han med viss stolthet i rösten men också en uppgiven trötthet. Så där som man låter efter att ha gett 200 procent under en kort tid.

Totalt rör det sig om 40 nationer. Och för första gången får två deltagare från samma land delta. I dag och i morgon är det klassisk grekisk stil herrar som gäller i tio viktklasser. Igår var det fristil damer där svenska landslaget vann guld.

– Vi har fått jättemycket beröm för att det är hög kvalitet på det vi har presterat. De säger att det kanske är det bästa ungdomsmästerskapet någonsin, det får ju jag se som ett gott betyg, säger Neno Jovanovic.

Rent logistiskt har det varit en tuff utmaning för Huddinge brottarklubb med hög stressnivå, för sedan starten i tisdags har klubben hjälpt ett tusental deltagare att ta sig från Arlanda ut till alla möjliga hotell. Ett näst intill mardrömslikt scenario uppstod i början.

– Problemen som var i Turkiet hände precis när tävlingen drog i gång. Den 17:e visste vi inte ens om de skulle dyka upp, 270 stycken, men vi har överlevt den prövningen också.

Gott betyg fick klubben redan i våras för sina insatser.

– Föreningen är en av kommunens mest framgångsrika och det är lätt att bli imponerad av vad de åstadkommit hittills, sade Vibeke Bildt (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden då.

I morgon tar resan slut med de sista tävlingarna. Deltagarna ska packa ihop och får antagligen hjälp med transporten då också. Sedan kan Neno och alla som varit med och arrangerat pusta ut och njuta av att ha ordnat ett ungdoms-EM som hållit världsklass. Bra jobbat!

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.