ANNONS

Ungdomsförening styr upp höstlovet i Sköndal

Lisa Sjöholm i kafét på Sköndalsgården.
Lisa Sjöholm i kafét på Sköndalsgården.
Lisa Sjöholm, ordförande och initiativtagare till föreningen.
Lisa Sjöholm, ordförande och initiativtagare till föreningen.
Höstlovsveckan i Sköndal styrs upp av den ideella föreningen Ungdoms support med utökade öppettider och roligheter för barn.
– Våra barn och ungdomar är våran framtid, och därför är det viktigt att de får en trygg plats att vara på, säger Sophia Sjöholm, ordförande och initiativtagare.
ANNONS

Under höstlovsveckan lägger den ideella föreningen Ungdoms support extra krut på aktiviteter för barn och ungdomar.
I fem år har Sophia Sjöholm och Fredrik Andersson drivit ungdomsverksamhet på Sköndalsgården. Under vecka 44 håller de öppet tre kvällar, istället för två, med flera aktiviteter för barn och ungdomar från 9 år och uppåt.

– Vi vill att barn och ungdomar ska ha något att göra istället för att vara ute och hitta på bus, säger Sophia.

Förutom det vanliga sysslorna som biljard och kafé kommer de vara pyssel, playstation-turnering och tårttävling. På fredagen blir det även fredagsmys med Idol på storbildsskärm och tipspromenad.

– Jag hoppas verkligen att den här höstlovsveckan blir bra och roligt,

Höstlovsveckan innebär mycket ledig tid, och för många barn senare kvällar och hemkomster än vanligt. Sofia menar att risken för att barn och ungdomar springer runt på stan och hittar på hyss, ökar under höstlovsveckan.

– Om vi inte skulle ha öppet, var skulle de då vara? Det blir en trygghet både för föräldrarna och för barnen. Vi vill samla alla barn och ungdomar på ett och samma ställe. De ska ha en trygg plats att vara på och ledare man kan prata med.

Totalt arbetar sex ungdomsledare med föreningen som i dagsläget drivs utan bidrag eller sponsorer. Hittills har de anordnat loppis i Sköndal och sålt korv med bröd för att få in pengar. Det har även tagits en hel del medel från egen ficka.

– Det är alltid svårt att driva en ideell förening, men vi måste kämpa tills det går runt. Vi har startat det här för att stanna kvar.

 

ANNONS

 

ANNONS