ANNONS

Klubbat: Ungdomsgården Nova flyttar

Nova flyttar från sin nuvarande lokal på Tellusvägen 19.
Nova flyttar från sin nuvarande lokal på Tellusvägen 19.
Tidigare i veckan klubbades det igenom att ungdomsgården Nova flyttar till Elverkets gamla lokaler. Torsten Tummen Scott, enhetschef för Ung Fritid i Vallentuna, säger att han ser positivt på flytten.
– Det känns bra med en nystart.
ANNONS

På kommunfullmäktiges sammanträde i måndags klubbades det igenom att ungdomsgården Nova byter lokaler.

I dagsläget är ungdomsgården lokaliserad i skatehallen vid Tellusvägen 19 men flyttar nu till gamla Elverket, bara ett stenkast bort.

– Det känns bra. Det blir en nystart inte bara för mig men även för medarbetarna och ungdomarna, säger Torsten Tummen Scott, enhetschef för Ung Fritid i Vallentuna.

Flyttar till mindre lokal

Flytten innebär en lite mindre lokal – från dryga 1600 kvadratmeter till 750 – något Torsten Tummen Scott tror kan vara positivt.

– Den nuvarande lokalen är fantastisk och har varit helt perfekt när det kommer till konserter och liknande, men på senaste tiden har vi inte haft lika många såna arrangemang. I och med att den nya lokalen är mindre blir det lättare för personalen att arbeta och även lättare att ha överblick.

Var Vallentunas ungdomar ska åka bräda i framtiden är dock ett problem som återstår att lösa.

– Vi tittar på olika lösningar och om det finns någon förening som kan tänka sig att driva det eller liknande. I dagsläget vet vi inte hur det blir, men vi jobbar hårt med det.

ANNONS

Ungdomarna är med och utformar lokalen

Ännu är inget datum bestämt för flytten, och som alltid är det mycket som måste fixas först.

Först och främst ska utformningen på den nya lokalen bestämmas, något som kommer att tas fram med hjälp av de som berörs mest: ungdomarna själva.

– Tanken är att ungdomsgrupper ska få träffa en arkitekt och berätta vad som är viktigt i deras fritid och för att de ska känna sig trygga. Sedan kommer arkitekten att plocka fram ett förslag, därefter får vi se.

För den som vill vara med och tycka till om den nya lokalen är det inte för sent.

– Grupperna är inte helt klar ännu så är man ungdom och vill vara med i processen får man gärna höra av sig.