ANNONS

Ungdomsgården kan drivas i ny regi

Nu ska driften upphandlas.
Nu ska driften upphandlas.
Kistas ungdomsgård kan drivas av någon annan nästa år. Snart ska stadsdelen upphandla driften och då kan KFUM bli av med sitt kontrakt.

– Det betyder inte att vi är missnöjda med verksamheten där nu, säger Susanne Tengborn, verksamhetschef.
ANNONS

Kista ungdomsgård drivs sedan 2008 i privat regi av KFUM Bromma. Där finns bland annat ett kafé, en hip hop-studio, en replokal, skateboardbrädor och en kreativ verkstad.

KFUM skriver kontrakt med stadsdelen på maximalt fyra år i taget och nästa sommar löper kontraktet ut. Därför ska verksamheten nu ut på upphandling.

– Då finns det möjlighet för alla intresserade aktörer att lägga anbud. Intresset för att driva den här typen av verksamheter brukar inte vara så stort, så vi har även sagt att vi är intresserade av anbud från den egna förvaltningen, säger Susanne Tengborn, verksamhetsområdeschef på Kista stadsdelsförvaltning.

Upphandlingen kan innebära att KFUM blir av med sitt kontrakt.

– Men det betyder inte att vi är missnöjda med den verksamhet som de bedriver. Och de har förstås också möjlighet att lämna in ett anbud, säger Susanne Tengborn.

Britt-Marie Sundin är enhetschef på KFUM-gården. Hon hoppas att de ska få fortsätta att driva ungdomsgården.

– Vi kommer att lämna ett anbud. Vi har mycket att ge, många idéer, ambitioner och visioner för framtiden, säger hon.

Att tvingas upphandla sin verksamhet vart fjärde år innebär mycket jobb och osäkerhet inför framtiden, enligt Britt-Marie Sundin.

– Jag förstår att det handlar om att säkerställa kvaliteten. Å andra sidan finns det andra sätt att göra det på. Men det är som det är, vi ska göra allt för att visa vad vi kan och vad vi har för drömmar, säger hon.

ANNONS

KFUM-gården har sina lokaler på Jyllandsgatan. Tanken var att ungdomsgården skulle flytta därifrån och in i helt nya lokaler närmare Kista centrum och sporthallen. Detaljplanen är klar men har överklagats och någon flytt är inte aktuell än på ett tag.

– Som det ser ut nu verkar det som om ungdomsgården blir kvar på gamla stället i några år, säger Susanne Tengborn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.