Ungt företag ska visa film utomhus

I veckan kan du gå på utomhusbio vid Edsbergs slott. Detta tack vare fem unga Sollentunabor.

I stället för att söka sommarjobb har Angelica, Lisa, Simon, Max och Kim startat sitt eget sommarföretag, Watch out. Deras idé är att skapa en utomhusbio vid Edsbergs slott. Planen är att visa film på torsdag och fredag och i nästa vecka på tisdag och fredag.

– Vi kommer att ta ett billigt inträde och sälja mat, dryck och underlag. Att ha kul ska inte kosta så mycket, säger Angelica Stark.

Den tekniska utrustningen står Arena Satelliten för. Det tuffaste arbetet har varit att få alla tillstånd och rättigheter som behövs.

– Det tar mycket tid men vi har ett starkt engagemang, säger Angelica.

Företaget är en del av projektet Roligaste sommarjobbet där Sollentuna deltar för andra året. 13 Sollentunaungdomar är med.

Syftet är att få ungdomar att prova på eget företagande. Varje deltagare får 2 000 kronor i startbidrag.

– Entreprenörskap är inte något man föds med utan något man kan lära sig, säger Sara Tengvall som är handledare för ­ungdomarna i Sollentuna.

Roligaste sommarjobbet startades av driftiga 19-åriga killar i Uppsala för sex år sedan. 19 kommuner har genom åren deltagit och målsättningen är att växa.

– Det försöker vi göra varje år men tyvärr är det inte alla kommuner som har insett att det här faktiskt är viktigt, Sara Tengvall.