Ungt par smugglade in 48 000 knarktabletter

Tullen beslagtog 24 paket på Arlanda, vilka skulle vidare till de åtalade Hässelbyborna.
Tullen beslagtog 24 paket på Arlanda, vilka skulle vidare till de åtalade Hässelbyborna.
En 19-årig kvinna och en 20-årig man från Hässelby misstänkts ha hämtat ut mängder av paket med Tramadoltabletter från Singapore. Paketen lämnade de sedan över till andra personer.
Totalt rör det sig om minst 48000 tabletter av den narkotikaklassade medicinen.

12-19 september samarbetade Tullverket, polisen och läkemedelsverket i en operation på Arlanda som gick under namnet Pangea X.
Här beslagtogs då 110 000 tabletter och 1,5 kilo pulver av Tramadol som klassas som narkotika.

Under de dagarna fastande också paket med tusentals Tramadoltabletter, beställda av två unga Hässelbybor, i tullens nät.

En 20-årig man och en 19-årig kvinna står nu åtalade för grov narkotikasmuggling respektive narkotikasmuggling.

Mannen ska ha fått hem avier från Postnord och hämtat ut minst 29 paket från Singapore, som polisen misstänker innehöll Traamdoltabletter. 13 ytterligare paket som skulle vidare till mannen beslagtogs av tullen på Arlanda mellan 8-19 september. I dem fanns totalt 26000 Tramadoltabletter.

Den 19-åriga kvinna ska även hon ha hämtat ut 23 paket med misstänkta Tramadoltabletter enligt polisen. Tullen beslagtog även under september 11 paket med totalt 22000 Tramadoltabletter, beställda från Singapore som skulle vidare till kvinnan.

Lämnade paketen vidare

19-åringen fick omkring 300 kronor i betalning för varje paket hon hämtade ut och menar att hon gjorde det, då hon var i stort behov av pengar.

Hon misstänkte aldrig att det kunde vara något skumt med beställningarna och vill heller inte berätta till vem hon lämnat paketen vidare, mer än att det var på en adress i Hässelby.

Mannen menar att han lånat ut sitt namn och adress till en kompis, som han inte vill namnge, för att vara snäll. Han trodde att paketen innehöll viagra och säger att han aldrig misstänkte att det kunde vara något olagligt med de många beställningarna.

Polisen har även hittat ytterligare avier då man gjort husrannsakan hos de båda.

Polisen varnar för katastrof

Polisen har tidigare pekat ut det smärtstillande preparatet Tramaodol som en kommande samhällskatastrof, och varnar för den ökande användning som de ser.
– Jag hoppas verkligen att vi slipper se den utveckling som vi sett i USA, för då kommer vi att behöva begrava många framöver, sa polisen Lennart Karlsson till Mitt i Stockholm tidigare i höstas.