ANNONS

Uppgift om inbrott stämde inte

Inbrott trappuppgång polis collage puff
Polisen kunde efter samtal med familjen konstatera att inget brott begåtts.
För lite mer än en vecka sedan rapporterade Mitt i om att en flicka anmält att två inbrottstjuvar trängt sig in i hennes bostad i Järfälla och stängt in henne medan hon varit ensam hemma. Nu lägger polisen ner förundersökningen – det visar sig att det inte stämde.
ANNONS

Många blev, av förklarliga skäl, oroade och upprörda när en familj i Järfälla den 17 augusti anmälde att dottern i familjen blivit utsatt för inbrott när hon var ensam hemma. Enligt flickan hade två män plingat på och sedan trängt sig in när hon öppnat dörren, och därefter stängt in henne för att sedan stjäla föremål ur lägenheten.

Men bara dagarna efter den påstådda händelsen kunde polisen lägga ner förundersökningen, efter att man tillsammans med familjen konstaterat att inget brott begåtts och att inget stulits. Förundersökningsledaren Camilla Wanngård är lättad.

– Ja, det har ju förekommit inbrott på nätterna när folk varit hemma, så visst var vi rädda att det skulle nått en ny nivå. Så det var oerhört skönt att detta visade sig inte stämma, säger Camill Wanngård.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.