ANNONS

Pojke väntade på mamma – då slog rånaren till

"Pistolmannen" är på fri fot efter försöket till bilstölden i Tullinge på torsdagen.
"Pistolmannen" är på fri fot efter försöket till bilstölden i Tullinge på torsdagen.
Den mann i Tullinge som försökte råna till sig en bil på torsdagsmorgonen är alltjämt på fri fot. Enligt uppgifter till Mitt i tvingade mannen genom pistolhot först ut en pojke som satt och väntade på sin mamma i bilen. Men mannen fick aldrig igång bilen, drabbades av panik och sprang.
ANNONS

Det var vid 8-tiden på torsdagsmorgonen som det dramatiska bilrånsförsöket ägde rum vid Banslättsskolan i Tullinge i Botkyrka.

Enligt trovärdiga uppgifter till Mitt i ska en mamma gått ur bilen för att lämna sitt barn på dagis.

Under tiden satt mammans äldre barn, en pojke, kvar i bilen. Då kom biltjuven fram med ett pistolliknande föremål.

– Han riktade pistolen mot pojken och krävde bilnycklarna. Mamman som var på väg till dagiset skrek att hon vägrade ge bort bilnycklarna om inte sonen släpptes ut ur bilen, säger en person med insyn i händelseförloppet till Mitt i.

Pojken tog sig chockad ut ur bilen och sprang. Mamman gav biltjuven nycklarna – men mannen lyckades trots flera försöka aldrig få igång bilen.

– Han fick till slut panik och försvann ut i skogen. Det finns en massa föräldrar och vittnen till händelsen. Det känns som att de har starka bevis och att övervakningskameror kanske också kan hjälpa till, säger personen med insyn i händelsen.

Biltjuven ska inte ha varit maskerad utan tydliga signalement ska finnas, enligt personen som Mitt i varit i kontakt med.

ANNONS

Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen:

– Jag kan bara konstatera att mannen inte fick med sig bilen och att vi sökt med hundpatrull efter honom. Jag vet att inringaren var där med sin son och någon flicka, och att man sprungit från platsen men mer hur det gått till har jag ingen aning om. Jag har inte mer information, säger han.

ANNONS